ingyen
webstatisztika

Szállításban Partnerünk a VitaminFutár és a GLS


5-HTP tabletta 100mg 60 db
Megosztom másokkal:

5-HTP tabletta 100mg 60 db

Cikkszám: 301
Kiszerelés: db
INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL!
4 240 Ft
Betöltés...

 db
Rövid ismertető: Az 5-htp legnépszerűbb hatása, hogy nyugodt alvást biztosít és az alvás minőségét is képes javítani. Nem csupán lerövidíti az elalváshoz szükséges időt, de a REM fázist is növeli, tehát az alvás nyugodtabbá válik. Az 5-htp így az alvás minőségének javítására és depresszió ellen használatos leginkább.

Termékismertető

5-HTP
(5-hydroxytryptophan)
 
•   100mg 5-HTP tablettánként
•   Griffonia simplicifolia mag kivonat
•   Vegetáriánusok is fogyaszthatják
 
Étrend-kiegészítők előállításához egy Afrikában őshonos növény, a Griffonia simplicifolia magjából vonják ki.
 
A szervezetben a triptofán aminosav alakul át 5-HTP-vé, majd ezután szerotoninná. Tehát az 5-HTP a szerotonin egyik prekurzora, ami egy neurotranszmitter, és a megelégedettség illetve boldogság ingerületeit továbbítja. Hatással van a kedélyállapotra és az alvásra. Az 5-HTP akadálytalanul jut át a vér-agy gáton,gyorsan dekarboxilálódik szerotoninná, csökkentheti a stressz okozta depressziót és szorongást.
 
Az 5-htp legnépszerűbb hatása, hogy nyugodt alvást biztosít és az alvás minőségét is képes javítani. Nem csupán lerövidíti az elalváshoz szükséges időt, de a REM fázist is növeli, tehát az alvás nyugodtabbá válik. Az 5-htp így az alvás minőségének javítására és depresszió ellen használatos leginkább.
Az alacsony szerotoninszint sok tünettel összefüggésbe hozható, beleértve az alvászavarokat, a depressziót (a téli depressziót is), a feszültséget és a migrént.
 
Az 5-HTP hiánytünetei:
Nincsenek ismert hiánytünetei.
 
Felhasználási lehetőségek:
Kutatások alapján az 5-HTP a következő esetekben lehet hasznos:
•   Alvászavarok
•   Depresszió
•   Fogyókúra
 
Felhasználási javaslatok:
 
50-300 mg naponta a dokumentáltan hatásos mennyiség. Alacsony dózissal érdemes kezdeni, és mindig a legalacsonyabb lehetséges mennyiségre törekedni.
Az alvás javítása érdekében 30 perccel lefekvés előtt fogyasszuk. Depresszió csökkentésére naponta több adagra szétosztva étkezések előtt szedjük.
 
Az 5-HTP mérgező hatása:
Nincs ismert mérgező hatása.
 
Tiltások és korlátozások:
Nem dokumentáltak.
 
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.