ingyen
webstatisztika
Melatonin nyelvalatti csepp, 59ml
A képek csak illusztrációk.
Megosztom másokkal:

Melatonin nyelvalatti csepp, 59ml

Cikkszám: PP004
Kiszerelés: db
Bár van lehetőség a melatonint étrend-kiegészítő formájában is bevinni a szervezetünkbe, ennek sajnos káros hatásai is lehetnek. A legtöbb embernek ugyanis mindössze 0,03 mg-nyi melatoninra van szüksége ahhoz, hogy elálmosodjon és jól aludjon, a kapszulákban, tablettákban azonban ennek a mennyiségnek a háromszázszorosa is lehet. Ennek következménye az, hogy hiába alusszuk végig az éjszakát, másnap mégsem ébredünk kipihenten. Egyes emberek számára a melatoninpótlás teljesen fel is boríthatja a cirkadián ritmust, így éppen akkor lesznek ébren, amikor aludniuk kellene.

Ez a készítmény folyékony, a pipetta segítségével pontosan szabályozható mennyiségű melatonin adagolható és a nyelv alatt szívódik fel a szervezetünkbe. Ennek köszönhetően kíméletesebb, de hatásosabb, és sokkal gazdaságosabb mint a melatonintartalmú kapszulák, tabletták, vagy a hagyományos altatók. 
4 490 Ft

Termékismertető

Melatonin: a tobozmirigy bocsátja vérünkbe, amikor besötétedik. Ez a vegyület biztosítja számunkra a nyugodt, pihentető, mély alvást és regenerálódást egészen hajnalig. A szervezet teljes regenerálódását segítheti, ami az alvási szakaszok mélységétől, és nem időtartamától függ!

A melatonin fontos szerepet tölt be a test bioritmusának szabályozásában, egy vízben oldódó antioxidáns anyag, ami az E-vitaminnál 2-szer, a glutationnál 5-ször hatékonyabb. Mivel vízben és zsírban is oldódik a melatonin bármilyen környezetben hatékonyan képes szembeszállni a szabadgyökökkel (ezzel szemben a C-vitamin nem oldódik zsírban és az E vitamin nem oldódik vízben). Sokszor a melatonin hiánya a ludas, ha az ember kimerültnek érzi magát, letargiában vagy depresszióban szenved. A melatonint kísérő gyógynövények hozzájárulhatnak a lelki egyensúly fenntartásához, a megfelelő relaxációhoz és az egészséges mély alváshoz.

Melatonin:

 • Elalvási nehézségek
 • Korai felébredés a kialvatlanság érzésével
 • Éjszakai felébredés, a legkisebb külső zajra, elhúzódó éjszakai ébrenlét
 • Nappali fáradtság
 • Félelemérzet, szorongás
 • Depressziós tünetek

 Melatonin és az Alvás

A melatonin szintje a szervezetben este megemelkedik, és ez a növekedés segítheti elő a pihentető mély alvást. A melatonin fontos szerepet tölt be a test bioritmusának szabályozásában és pont ezért a fiatalság elixírjeként tartják számon. A melatonint jól ismerik az időzónákon átrepülők, a vendéglátósok és a több műszakban dolgozók, akik és biológiai órájukat a melatonin okos használatával igazítják helyre az egészséges alvási szokások visszanyerése érdekében. A minőségi mély alvás segítheti elő a sejtregeneráló folyamatokat, és ha ebben bármilyen megszakítás történik az egyértelműen hatással lesz az egészség sok egyéb területén. Sokan nem is tudják, hogy nem alszanak elég mélyen, hiszen fizikálisan nem ébrednek fel, csak reggel felébredve rögzítik, hogy álmosak, fáradtak. Gyanús lehet, ha valaki 8 órán túl történő alvás esetén is fáradtan ébred. Nem sokat, hanem megfelelő minőségben kell aludni, mélyen kell aludni.

Krónikus álmatlanságban szenvedő felnőtteknél a melatonin-nal történő hosszú távú kezelés csökkentette az elalváshoz szükséges időt és segíthetette az álomban maradást anélkül, hogy a leállás után fennmaradó hatások, visszatérő álmatlanság vagy elvonási tünetek jelentkeztek volna. A melatonin a szuprakiazmatikus magban lévő melatonin receptorok hatásán keresztül történő szabályozásával javíthatja az elalvás/ébredés ritmust. A melatonin javította a reggeli éberséget és az alvás minőségét.

Melatonin és a Stressz

Gyakran a melatonin hiánya a ludas, ha depressziós tünetek gyötrik, vagy letargiában, levertségben szenved. A melatoninról kimutatták, hogy blokkolja a stressznek a memóriára gyakorolt mellékhatásait is. A mealtonin-szint alacsonyabb krónikus stressz esetében és ebből azt a következtetést vonták le, hogy „Az akut stresszre adott megfelelő válaszreakció hiánya egyes betegcsoportokat fogékonyabbá tesz a depressziós tünetekre, melyekhez egy sor neurológiai, endokrinológiai vagy immunológiai következményt társítanak.”

Melatonin érdekesség

Kimutatták (Chen 2009), hogy a csírakezdeményeken alkalmazott melatonin serkentette a gyökérnövekedést.

A melatoninos kiegészítők javították az alvási ritmusokat egy kísérletben, ahol az idő érzékelésének forrásait elzárták és mesterséges 20 órás napot vezettek be, így a melatonin kiválasztás eltért a szokott ritmusától (Wyatt 2006).

Melatonin és Parkinson kór

A spanyolországi granadai egyetemen Rodriguez (2007) vetette fel, hogy a melatonin antioxidáns képességei segíthetnek a Parkinson súlyosságának csökkentésében, ami  gyulladással és a szabad gyökök okozta károsodással jár az agyban.

A melatonin antioxidáns hatása csökkentheti a Parkinson bizonyos fajtái által okozott károsodást. Egy ukrán tanulmány (Talanov & Sahach 2008) kimutatta, hogy a melatonin meggátolta az idegsejtekben lévő mitokondriális pórusok megnyílását, ezzel segíthetve az idegsejtek degenerációjának megelőzését.

 

  Felhasználási javaslat: 1-2 csepp félórával lefekvés előtt kevés vízben vagy más folyadékban szétoszlatva.

  Figyelmeztetés: Fogyasztása terheseknek, szoptató anyáknak nem javasolt.

  Minimumkúra-maximumkúra: maximum 120 napos kúraidő, melyet 6 hét szünet követ.


  Termék értékelés és véleményezés

  Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

  Tájékoztatás

  Tájékoztatjuk, hogy telephelyünk bővítése miatt a 2019.06.21-06.30 között leadott megrendelések első feladási napja: 07.01 HÉTFŐ